Blink Classics

World Classic Tour

Blink Classics for femte gang


For femte gang skal Blinkfestivalen arrangere langløp. I samarbeid med Alliansloppet og Toppidrettsveka - langløp Hitra er Blink Classics blitt en del av en langløpscup på rulleski kalt "Guide World Classic Tour"

Onsdag 5. august går startskuddet både for Blinkfestivalen og langløpscupen, og starten vil foregå i sentrum på Ålgård. Noen av verdens best langløpsløpere stiller til start mot noen av verdens beste allroundløpere, og det vil bli spennende å se hvem som er best på å stake seg igjenom den 60km lange løype.

Det vil bli arrangert flere løyper der hovedløypa er 60 km lang. Denne er for eliten og aktive skiløpere. Videre tilbyr vi en 50km løype til aktive mosjonister. Denne følger i store deler samme trase som er beregnet på godt trente turløpere. Til sist har vi to kortere løyper, en på rundt 20 km for ungdomsløpere og mosjonister, og en enkel løype på 14km for de som er mer uerfaren på rulleski. Alle løpene blir fellestart og vil gå i klassisk stil. Det er åpent for både eliteutøveren, supermosjonisten, og hobbymosjonisten å delta, og stiller du på start i den lengste løypa kommer du til å stå ansikt til ansikt med flere av verdens beste skiløpere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta om å melde seg på uavhengig om du tar det som en konkurranse, som ei treningsøkt eller som en tur! Er 50-60km for langt, så er det lov å prøve seg på den 20km lange løypa i år, for å ha som mål om å gå den lengste løypa i 2021! Sjekk tips for mosjonister her! Sjekk info om klasseindeling her!

 
Xvwr17l0

Fire løyper - muligheter for alle

Med forbehold om endringer

Blink Classic er et rulleskirenn i klassisk stil med start på Ålgård og målgang i Sandnes sentrum. I 2020 er det fire ulike løyper. I 60 km er det klasser for elite og aktive i junior og senior. I 50 km er det klasser for junior og seniorløpere, i 20 km er det klasser for ungdom og juniorer samt for mosjonister. Løypeprofilen er relativt flat, og går direkte fra Ålgård til Sandnes uten krevende oppover- eller nedoverbakker. Det vil være tidtaking på alle utøvere i samtlige løyper. Yngste tillatte alder i 2020 på kort løype er født 2006 (15 år). Yngste tillatte alder i lang løype er født senest 2004 (17 år). Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 50km og 20km. Kvinneklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul. Herreklassen 60 km benytter seg av en kombinasjon av 3'er og 4'er hjul, der 4'er hjul er bakerst.  
Link til løypekart til 20 km og 50 km.

BLINK Classics 60km
60km løypekartNB! Spurtpris nummer 1 (Coop) og nummer 3 (Skydda) inngår i Guide World Classic Tour.
 

Regler, info og påmelding

Oppdatert informasjon kommer næremer arrangemenetet

Eneste begrensningen det vil bli satt er en nedre aldersgrense på 15år for å delta. Ellers ber vi de som ønsker å delta selv om å kjenne sitt nivå på hvilken løype en ønsker å delta i. Om du er litt fersk på rulleski, og usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi å prøve seg på den korte løypa i år og heller ta steget opp neste år! Påmeldingsdato kommer!