Rune%20Helliesen-8481

Utøver

Sett av datoene 5. - 9. august! Da er det klart for sommerens store skibegivenhet i Sandnes og Lysebotn!

Onsdag 5. august blir for fjerde gang Blink-langløpet arrangert. Et langløp der både eliteløpere møtes, og mosjonister får prøvd seg i egen klasse. Torsdag 6.august kan du prøve deg i Norges råeste motbakkerenn, Lysebotn Opp. Fredag og lørdag blir det kruttrøyk i Sandnes sentrum når verdenseliten staker seg vei gjennom gatene.
IMG_6030-2
Hvert år stiller mer enn 100 langrennsløpere og skiskyttere på World Cup nivå på startstreken i Lysebotn og Sandnes. Kommer du til BLINK kan du risikere å treffe på verdenseliten!
%C3%98rjan%20Dalseth%20P7291518

Legg (ski)ferien til Rogaland!

Stadig flere planlegger sommerferien ut fra BLINKFESTIVALEN!
BLINK er lagt opp til å være en fest for hele familien. Onsdag er første konkurransedag der både mosjonister og toppløpere kan konkurrere i hver sin klasse på historiens første Blink-langløp som vi gå i Gjesdal og Sandnes område. Arrangementet vil videre foregå i fantastiske naturomgivelser med andre konkurransedag innerst i Lysefjorden som står på UNESCO`s verdensarvliste. På vei inn passerer du Prekestolen og Kjerag. Er du heldig kan du få se basehoppere slenge seg ut fra det 1000 meter høye fjellplatået på Kjerag. Under motbakkerennet i Lysebotn får du målt krefter i den tøffe motbakken opp til Ørneredet. Her er det rene Tour de France stemningen med over 5000 tilskuere langs løypa som bærer deg frem med entusiastiske heiarop!

Masse kos for store og små
Tilbake i Sandnes sentrum spiller vi opp til skifest som varer to dager til ende. I løpet av disse to dagene kommer over 50 000 tilskuere! Her blir det sprint konkurranser både med og uten skyting. Arrangøren sørger for at de yngste får muligheten til å prøve rulleskøyter, rulleski og lasergevær på skiskytterblinker under kid-campen som foregår både på fredagen og lørdagen. I tillegg blir det aktiviteter og konserter for både barn og ungdom.
De voksne kan kose seg på uterestaurantene på bryggekanten utover kvelden.

Andre aktivteter
For de som ønsker å gjøre noe helt annet mangler det ikke på muligheter. Kongeparken er ca. 10 minutt kjøring fra Sandnes. Det samme er de velkjente sandstrendene på Solastranden. Vitenfabrikken ligger bare et langt steinkast fra løypene i sentrum!
Vær tidlig ute for å sikre deg overnatting nærme Sandnes. Det blir garantert mange om beinet!