Blink Classics

guide wct mountain banner black
English info here!

For tredje gang skal Blinkfestivalen arrangere langløp. I samarbeid med Alliansloppet, Olaf Skoglunds Minneløp og Fiemme Rollerski cup skal Blink Classics bli en del av en langløpscup på rulleski kalt "Guide World Classic Tour". Fjorårets utgave av Blink Classics ble en suksess både for publikum og utøvere, og det ble et skikkelig rotterace mot slutten. Til slutt var det Martin Johnsrud Sundby som rykket fra og avgjorde andre utgave av langløpet. Se fjorårets konkurranse her!

Onsdag 1.august går startskuddet både for Blinkfestivalen og langløpscupen, og starten vil foregå i sentrum på Ålgård. Noen av verdens best langløpsløpere stiller til start mot noen av verdens beste allroundløpere, og det vil bli spennende å se hvem som er best på å stake seg igjenom historiens første Blink Classics.

Det vil bli arrangert flere løyper der hovedløypa er 60 km lang. Denne er for eliten og aktive skiløpere. Videre tilbyr vi en løyper til mosjonister som følger i store deler samme trase som er beregnet på godt trente turløpere. Til sist har vi kortere løyper på rundt 20 km for ungdomsløpere og mosjonister. Alle løpene blir fellestart og vil gå i klassisk stil. Det er åpent for både eliteutøveren, supermosjonisten, og hobbymosjonisten å delta, og stiller du på start i den lengste løypa kommer du til å stå ansikt til ansikt med flere av verdens beste skiløpere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta om å melde seg på uavhengig om du tar det som en konkurranse, som ei treningsøkt eller som en tur! Er 50-60km for langt, så er det lov å prøve seg på den 20km lange løypa i år, for å ha som mål om å gå den lengste løypa i 2019! Sjekk tips for mosjonister her!

 

Tre løyper - muligheter for alle


Blink Classic er et rulleskirenn i klassisk stil med start på Ålgård og målgang i Sandnes sentrum. Nå er det tre løyper. I 60 km er det klasser for elite og aktive i junior og senior. I 50 km er det klasser for junior og seniorløpere, i 20 km er det klasser for ungdom og juniorer samt for mosjonister. Det vil være tidtaking på alle utøvere i begge løyper. Yngste tillatte alder i kort løype er født 2004 (15 år). Yngste tillatte alder i lang løype er født 2002 (17 år). Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 60km kvinner, 50km og 20km. Herreklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul.
 

Hovedløypa 60km

Hovedløypa på 60km vil inneholde spurtpriser og flere matstasjoner, og vil bli lignende løypa i 2016 (men med en tur innom det nye løypenettet i Sandnes Arena) som var som følger:

- Start i Ålgård sentrum - til Figgjo - til Ålgård hvor første spurtpris er - Snu etter amfiet i 2 rundkjøring - tilbake motsatt vei til E39 via Rettedalen - til Vaula bru - gjennom Gjesdal (2.spurtpris) - ned til Oltedal på hovedveien - opp Oltedal igjennom bygda - opp Seldal (3.spurtpris 300m før toppen) - ned Søredalen til Sviland (4.spurtpris) - over på vei over til Melshei - en runde på Sandnes Arena med spurtpris - til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se viktige punkter i løypa lenger nede på siden!
 
blink classics 2017
Se her for kart over langløypa 60km (OBS: Dette er et grovt skissert google maps kart)

Høydeprofil på 60km løypa.
blink classics 2017 h%c3%b8ydeprofil
Viktige detaljer 50km og 60km løype:
 • Jernbaneovergang – 5 km (60 km løypa)
 • Spurtpris Ålgård – 8km (60 km løypa)
 • Drikkestasjon Ålgård – 8,5 km (60 km løypa)
 • Ferist Kluge – 14 km
 • Ferist Gjesdal – 15 km
 • Spurtpris Gjesdal – 15,5 km
 • Drikkestasjon Gjesdal – 15,7 km
 • Ferist Bjelland – 19 km
 • Bratt bakke ned mot Ravndal m/ferist i bunn – 20km
 • Vending 180 gr i bunn av lang utforkjøring – 28 km (snu på vei)
 • Drikkestasjon Oltedal – 28,5 km
 • Spurtpris Seldalsheia – 33,5 km
 • Drikkestasjon Seldalsheia – 34 km
 • Drikkestasjon Sviland – 48 km
 • Spurtpris Sandnes Arena -52,5 km
 • Bratt utforkjøring med høyresving ned fra Melshei – 53 km
 • Lang utforkjøring med stor fart inn i rundkjøring Austråttbakken – 57 km

Spurtpriser 60km løype
Det vil bli premiert for over hver spurtpriser for både kvinner og menn.

Spurtprisene er skiltet til 1km før og 500meter før, og vil bli markert med stor banner på hver spurtpris.

Premiene vil kun bli utleverert om utøveren fullfører løpet. Utøveren vil derimot også utleveres spurtpremier om han må bryte av gyldig grunn som feks ved skade. Dette er en avgjørelse juryen vil ta om det skulle være tilfelle.
 

Mosjonistløype 50km

Mosjonistløype på 50km vil være lik traseen til 60km, men uten turen til Figgjo først. Her går løypa rett fra Ålgård til E39 via Rettedalen - til Vaula bru - gjennom Gjesdal (2.spurtpris) - ned til Oltedal på hovedveien - opp Oltedal igjennom bygda - opp Seldal (3.spurtpris 300m før toppen) - ned Søredalen til Sviland (4.spurtpris) - over på vei over til Melshei - en runde på Sandnes Arena med spurtpris - til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se her for kart over 50km (OBS: Dette er et grovt skissert kart)
 

Kort løype 20km

Kortløypa på 20km vil bli lignende 2016 utgaven, men endringer vil komme (bla tur innom løypenettet i Sandnes Arena):

- Start i Ålgård sentrum - direkte til Figgjo - over på sykkelvei ved Figgjo AS - til Bråstein - Krysser over E39 mot forbi arboreet - til Sviland - over på sykkelsti mot slutten av Sviland, rundt venstresving og over på vei før nedoverkjøring inn på Rv.316 - til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se her for kart over kortløypa 20km (OBS: Dette er et grovt skissert kart)

Viktige detaljer 20km løype:
 • Inn på sykkelsti Figgjo 4,5 km (smalt)
 • Drikkestasjon Sviland – 10 km
 • Bratt utforkjøring med høyresving ned fra Melshei – 15 km
 • Lang utforkjøring med stor fart inn i rundkjøring Austråttbakken – 19 km

Under finner en bilder som viser viktige løypedetaljer på kortløypa.
(1.bilde: starten, 2.bilde: Inn til Figgjo, 3.bilde: Over på sykkelsti ved Figgjo AS, 4.bilde: Kryssing av E39)

start kortl%c3%b8ype     figgjo kortl%c3%b8ype

figgjo innp%c3%a5sykkelsti     krysse e39 inn p%c3%a5 vei mot sviland

Regler, info og påmelding


Eneste begrensningen det vil bli satt er en nedre aldersgrense på 15år for å delta. Ellers ber vi de som ønsker å delta selv om å kjenne sitt nivå på hvilken løype en ønsker å delta i. Om du er litt fersk på rulleski, og usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi å prøve seg på den korte løypa i år og heller ta steget opp neste år!

Reglene for løpet finner du her, og er i en rød tråd med hva både Guide World Classic Tour har på sine hjemmesider, og Alliansloppet som vi samarbeider med.

Det finnes også regler for service/langing underveis i løpet. Les dem her!

Presisering hjultype Blink Classics


For kort løype (20km): Som det står i rennets reglement så er det hjultype tilsvarende "2 'er" hjul eller tregere som er tillatt brukt. Arrangør vil ha kyndig personell til stede ved start for å kontrollere hjul.

Skulle det være slik at noen ønsker å gå på hjul som arrangørens representanter ikke har kjennskap til så er arrangøren i sin fulle rett til å beslutte at vedkommende skal bruke låneski.

Lang løype: Blink Classics 50 og 60 km får alle utdelt låneski
torhelge (52 of 84)