Lysebotn opp

Lysebotn opp begynner å bli et tradisjonsrikt motbakkerenn som arrangeres hvert år i Blink.

For mange er dette en av årets hardeste og beste treningsøkter iløpet av sommeren, og det er like spennende hvert år på hvem som har gjort sommertreningen bra og viser seg frem i det spektakulære rennet!

Forutenom eliteløpere skal også de unge lovende få prøve seg på deler eller hele bakken, og i et yrene folkeliv er dette et av sommerens eventyr for både utøvere og publikum!Hjultyper aldersbestemt Lysebotn Opp


1 km og 2 km går på egne ski. I aldersklassene 12 år og yngre er det fritt hjulvalg (med unntak av konkurransehjul over 80mm). Løpere 13-16 år (og kvinner 17-18 år kort løype) skal bruke svarte gummihjul (Swenor 1-er treningshjul eller tilsvarende, juniorski med svarte gummihjul er tillatt). Det vil være kontroll av ski ved start.

Lang løype får utdelt låneski. 


Brikker og startnummer:

Alle løpere får utlevert startnummer og tidtakerbrikke ved den enkelte start.
Alle løpere får utdelt lånebrikke sammen med startnummer. Husk å levere inn brikke etter målgang (de skal brukes morgenen etter på Blink). Ikke levert brikke må erstattes med kr 600.


Kvalifisering Lysebotn Opp torsdag 27 juli:


Løpere i fellesstart vil bli seedet. Startnr vil angi startposisjon, dvs startnr 1 til 10 står i fremste rekke osv. Seeding er basert på fjorårets resultat i Lysebotn Opp, FIS poeng og skjønn basert på andre løp. For senior er det i år kun eliteklasse, derfor anbefales mosjonister å delta på Blink Classic 26. juli. Det er god plass til å passere løpere underveis i løpet så seeding vil uansett ikke ha stor innvirkning på resultatet. Respekter dette og still opp på anvist startplass.
lysebotn opp kart