Blink Classics

World Classic Tour

Info til utøvere

Infoskriv 
 

Blink Classics for fjerde gang


For fjerde gang skal Blinkfestivalen arrangere langløp. I samarbeid med Alliansloppet og Toppidrettsveka er Blink Classics en del av langløpscupen på rulleski  "Guide World Classic Tour"

Onsdag 31.juli går startskuddet både for Blinkfestivalen og Guide World Classic Tour. Starten vil foregå i sentrum av Ålgård. Mange av verdens best langløpsløpere stiller til start mot noen av verdens beste allroundløpere, og det vil bli spennende å se hvem som er best på å stake seg igjennom den 60km lange løypa.

Det vil bli være flere alternative løyper å velge mellom, der hovedløypa er 60 km lang. Denne er for eliten og aktive skiløpere. Videre tilbyr vi en 50km løype til aktive mosjonister. Denne følger i store deler samme trase som er beregnet på godt trente turløpere. Til sist har vi to kortere løyper, en på rundt 20 km for ungdomsløpere og mosjonister, og en enkel løype på 14km for de som er mer uerfaren på rulleski. Alle løpene blir fellesstart og vil gå i klassisk stil. Det er åpent for både eliteutøveren, supermosjonisten, og hobbymosjonisten å delta, og stiller du på start i den lengste løypa kommer du til å stå ansikt til ansikt med flere av verdens beste skiløpere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta om å melde seg på uavhengig om du tar det som en konkurranse, som ei treningsøkt eller som en tur! Er 50-60km for langt, så er det lov å prøve seg på den 20km lange løypa i år, for å ha som mål om å gå den lengste løypa i 2020!
Sjekk tips for mosjonister her! Sjekk info om klasseinndeling her!

 
Torhelge%20(52%20of%2084)

Fire løyper - muligheter for alle


Blink Classic er et rulleskirenn i klassisk stil med start på Ålgård og målgang i Sandnes sentrum. I 2018 var det fire ulike løyper. I 60 km var det klasser for elite og aktive i junior og senior. I 50 km var det klasser for junior og seniorløpere, i 20 km var det klasser for ungdom og juniorer samt for mosjonister. Nytt av fjoråret var en 14km løype for trimmere. Det er en nokså flat løype som går direkte fra Ålgård til Sandnes uten krevende oppover- eller nedoverbakker. Det vil være tidtaking på alle utøvere i samtlige løyper. Yngste tillatte alder i 2019 på kort løype er født 2005 (15 år). Yngste tillatte alder i lang løype er født senest 2003 (17 år). Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 60km kvinner, 50km og 20km. Herreklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul.
 

Regler, info og påmelding


Eneste begrensningen det vil bli satt er en nedre aldersgrense på 15år for å delta. Ellers ber vi de som ønsker å delta selv om å kjenne sitt nivå på hvilken løype en ønsker å delta i. Om du er litt fersk på rulleski, og usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi å prøve seg på den korte løypa i år og heller ta steget opp neste år!

Reglene for løpet finner du her, og er i en rød tråd med hva både Guide World Classic Tour har på sine hjemmesider, og Alliansloppet som vi samarbeider med.

Det finnes også regler for service/langing underveis i løpet.  Les dem her!

Presisering hjultype Blink Classics


Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 60km kvinner, 50km og 20km. Herreklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul.
Blink Classics 50 og 60 km får alle utdelt låneski

 

Transport fra Sandnes til Ålgård renndag

Det blir mulighet for utøvere og støtteapperat å komme seg til Ålgård på renndag.
Les mer her!