Blink Classics

guide wct mountain banner black

Info til utøvere

Det vil bli henting av startnummer ved lagledermøte på start i Ålgård. Lagledermøte og rennkontor vil være i startområde og godt synlig for utøverne. Her vil også utdeling av rulleski og brikker avholdes. Ellers se regler og servicerestriksjoner lenger nede på siden. Les infoskriv her om all praktisk info for utøvere! 

Startlister vil komme i fanen lister så raskt de blir klare.

Informasjonskriv til utøvere vedrørende påmelding.
 

Blink Classics for tredje gang


For tredje gang skal Blinkfestivalen arrangere langløp. I samarbeid med Alliansloppet, Olaf Skoglunds Minneløp og Fiemme Rollerski cup skal Blink Classics bli en del av en langløpscup på rulleski kalt "Guide World Classic Tour". Fjorårets utgave av Blink Classics ble en suksess både for publikum og utøvere, og det ble et skikkelig rotterace mot slutten. Til slutt var det Martin Johnsrud Sundby som rykket fra og avgjorde andre utgave av langløpet.

Onsdag 1.august går startskuddet både for Blinkfestivalen og langløpscupen, og starten vil foregå i sentrum på Ålgård. Noen av verdens best langløpsløpere stiller til start mot noen av verdens beste allroundløpere, og det vil bli spennende å se hvem som er best på å stake seg igjenom den 60km lange løype.

Det vil bli arrangert flere løyper der hovedløypa er 60 km lang. Denne er for eliten og aktive skiløpere. Videre tilbyr vi en 50km løype til aktive mosjonister. Denne følger i store deler samme trase som er beregnet på godt trente turløpere. Til sist har vi to kortere løyper, en på rundt 20 km for ungdomsløpere og mosjonister, og en enkel løype på 14km for de som er mer uerfaren på rulleski. Alle løpene blir fellestart og vil gå i klassisk stil. Det er åpent for både eliteutøveren, supermosjonisten, og hobbymosjonisten å delta, og stiller du på start i den lengste løypa kommer du til å stå ansikt til ansikt med flere av verdens beste skiløpere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta om å melde seg på uavhengig om du tar det som en konkurranse, som ei treningsøkt eller som en tur! Er 50-60km for langt, så er det lov å prøve seg på den 20km lange løypa i år, for å ha som mål om å gå den lengste løypa i 2019! Sjekk tips for mosjonister her! Sjekk info om klasseinndeling her!

 
torhelge (52 of 84)

Animasjon over årets løype

Musikk: https://soundcloud.com/ikson

Fire løyper - muligheter for alle


Blink Classic er et rulleskirenn i klassisk stil med start på Ålgård og målgang i Sandnes sentrum. I 2017 var det tre ulike løyper. I 60 km var det klasser for elite og aktive i junior og senior. I 50 km var det klasser for junior og seniorløpere, i 20 km var det klasser for ungdom og juniorer samt for mosjonister. Nytt av året er en 14km løype for trimmere. Det er en nokså flat løype som går direkte fra Ålgård til Sandnes uten krevende oppover- eller nedoverbakker. Det vil være tidtaking på alle utøvere i samtlige løyper. Yngste tillatte alder i 2018 på kort løype er født 2004 (15 år). Yngste tillatte alder i lang løype er født senest 2002 (17 år). Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 60km kvinner, 50km og 20km. Herreklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul.

Løypene er ikke endelig satt for 2018, og kan endre seg nærmere festivalen!
 

Hovedløypa 60km

Hovedløypa på 60km vil inneholde spurtpriser og flere matstasjoner, og vil bli lignende løypa i 2017 som var som følger:

- Start i Ålgård sentrum - til Figgjo - til Ålgård hvor første spurtpris er - Snu etter amfiet i 2 rundkjøring - tilbake motsatt vei til E39 via Rettedalen - til Vaula bru - gjennom Gjesdal (2.spurtpris) - ned til Oltedal på hovedveien (3.spurtpris) - opp Oltedal igjennom bygda - opp Seldal (4.spurtpris 300m før toppen) - ned Søredalen til Sviland (5.spurtpris) - over på vei over til Melshei - en runde på Sandnes Arena med spurtpris - til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se viktige punkter i løypa lenger nede på siden!
 
kart langl%c3%b8p
Se her for kart over langløypa 60km (OBS: Dette er et grovt skissert google maps kart)

Høydeprofil på 60km løypa.
blink classics 2017 h%c3%b8ydeprofil
Viktige detaljer 50km og 60km løype:
 • Jernbaneovergang – 5 km (60 km løypa)
 • Spurtpris Ålgård – 8km (60 km løypa)
 • Drikkestasjon Ålgård – 8,5 km (60 km løypa)
 • Ferist Kluge – 14 km
 • Ferist Gjesdal – 15 km
 • Spurtpris Gjesdal – 15,5 km
 • Drikkestasjon Gjesdal – 15,7 km
 • Ferist Bjelland – 19 km
 • Bratt bakke ned mot Ravndal m/ferist i bunn – 20km
 • Spurtpris øvre Oltedal - 24,8km
 • Vending 180 gr i bunn av lang utforkjøring – 28 km (snu på vei)
 • Drikkestasjon Oltedal – 28,5 km
 • Spurtpris Seldalsheia – 33,5 km
 • Drikkestasjon Seldalsheia – 34 km
 • Drikkestasjon Sviland – 48 km
 • Spurtpris Sandnes Arena -52,5 km
 • Bratt utforkjøring med høyresving ned fra Melshei – 53 km
 • Lang utforkjøring med stor fart inn i rundkjøring Austråttbakken – 57 km

Spurtpriser 60km løype
Det vil bli premiert for over hver spurtpriser for både kvinner og menn.

Spurtprisene er skiltet til 1km før og 500meter før, og vil bli markert med stor banner på hver spurtpris.

Premiene vil kun bli utleverert om utøveren fullfører løpet. Utøveren vil derimot også utleveres spurtpremier om han må bryte av gyldig grunn som feks ved skade. Dette er en avgjørelse juryen vil ta om det skulle være tilfelle.
 

Lang løype 50km

Langløypa på 50km vil være lik traseen til 60km, men uten turen til Figgjo først. Her går løypa rett fra Ålgård til E39 via Rettedalen - til Vaula bru - gjennom Gjesdal (2.spurtpris) - ned til Oltedal på hovedveien - opp Oltedal igjennom bygda - opp Seldal (3.spurtpris 300m før toppen) - ned Søredalen til Sviland (4.spurtpris) - over på vei over til Melshei - en runde på Sandnes Arena med spurtpris - til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se her for kart over 50km (OBS: Dette er et grovt skissert kart)
 

Kort løype 20km

Kortløypa på 20km vil bli lignende 2017 utgaven:

- Start i Ålgård sentrum - direkte til Figgjo - over på sykkelvei ved Figgjo AS - til Bråstein - Krysser over E39 mot forbi arboreet - til Sviland - inn på vei over til Melshei - En runde i Sandnes Arena - videre til Sandnes via Austråttbakken (1spurtrunde i Blinkløypa før målgang).

Se her for kart over kortløypa 20km (OBS: Dette er et grovt skissert kart)

Viktige detaljer 20km løype:
 • Inn på sykkelsti Figgjo 4,5 km (smalt)
 • Drikkestasjon Sviland – 10 km
 • Bratt utforkjøring med høyresving ned fra Melshei – 15 km
 • Lang utforkjøring med stor fart inn i rundkjøring Austråttbakken – 19 km

Under finner en bilder som viser viktige løypedetaljer på kortløypa.
(1.bilde: Inn til Figgjo, 2.bilde: Over på sykkelsti ved Figgjo AS, 3.bilde: Kryssing av E39)

     figgjo kortl%c3%b8ype

figgjo innp%c3%a5sykkelsti     krysse e39 inn p%c3%a5 vei mot sviland

Kort Løype 14km

- Start Ålgård sentrum - direkte til Figgjo - over på sykkelvei ved Figgjo AS - til Bråstein - Krysser E39 over på sykkelsti på motsatt side av veien - Følger sykkelsti til Høylandskirken - videre til Sandnes via Austråttbakken - en runde i Blink-løypa før målgang.

Se grovskissert google maps kart her
 

Regler, info og påmelding


Eneste begrensningen det vil bli satt er en nedre aldersgrense på 15år for å delta. Ellers ber vi de som ønsker å delta selv om å kjenne sitt nivå på hvilken løype en ønsker å delta i. Om du er litt fersk på rulleski, og usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi å prøve seg på den korte løypa i år og heller ta steget opp neste år!

Reglene for løpet finner du her, og er i en rød tråd med hva både Guide World Classic Tour har på sine hjemmesider, og Alliansloppet som vi samarbeider med.

Det finnes også regler for service/langing underveis i løpet. Les dem her!

Presisering hjultype Blink Classics


For kort løype (14km og 20km) går utøvere på egne ski: Som det står i rennets reglement så er det hjultype tilsvarende "2 'er" hjul eller tregere som er tillatt brukt. Arrangør vil ha kyndig personell til stede ved start for å kontrollere hjul.

Skulle det være slik at noen ønsker å gå på hjul som arrangørens representanter ikke har kjennskap til så er arrangøren i sin fulle rett til å beslutte at vedkommende skal bruke låneski.

Lang løype: Blink Classics 50 og 60 km får alle utdelt låneski
 

Transport fra Sandnes til Ålgård renndag

Det blir mulighet for utøvere og støtteapperat å komme seg til Ålgård på renndag. Det går en minibuss fra Hotell Scandic Forus kl.16.00, og 2 minibusser fra Esso Sandnes kl.16.15. Det vil også gå en buss i retur fra Ålgård til Sandnes kl.19.00. Ingen påmelding, men bussene går presis, så vær på plass i god tid.