Lysebotn opp

Lysebotn opp begynner å bli et tradisjonsrikt motbakkerenn som arrangeres hvert år i Blink.

For mange er dette en av årets hardeste og beste test i løpet av sommeren, og det er like spennende hvert år på hvem som har gjort sommertreningen bra og viser seg frem i det spektakulære rennet!

Forutenom eliteløpere og mosjonister skal også de unge lovende få prøve seg på deler eller hele bakken, og i et yrene folkeliv er dette et av sommerens eventyr for både utøvere og publikum!

Info for utøvere

Hjultyper aldersbestemt Lysebotn Opp


1 km og 2 km går på egne ski. I aldersklassene 12 år og yngre er det fritt hjulvalg (med unntak av konkurransehjul over 80mm). Løpere 13-16 år (og kvinner 17-18 år kort løype) skal bruke svarte gummihjul (Swenor 1-er treningshjul eller tilsvarende, juniorski med svarte gummihjul er tillatt). Det vil være kontroll av ski ved start.

Lang løype får utdelt låneski. 

Lang løype mosjonister går med egne klassiske rulleski, 2-er hjul eller tilsvarende.


Brikker og startnummer:

Alle løpere får utlevert startnummer og tidtakerbrikke ved den enkelte start.
Alle løpere får utdelt lånebrikke sammen med startnummer. Husk å levere inn brikke etter målgang (de skal brukes morgenen etter på Blink). Ikke levert brikke må erstattes med kr 600.


Kvalifisering Lysebotn Opp Senior torsdag 1.august:


Løpere i fellesstart vil bli seedet. Startnr vil angi startposisjon, dvs startnr 1 til 10 står i fremste rekke osv. Seeding er basert på fjorårets resultat i Lysebotn Opp, FIS poeng og skjønn basert på andre løp. For senior er det i år både eliteklasse og mosjonistklasse. Vi anbefaler også samtlige mosjonister om å delta på Blink Classic 31.juli. Det er god plass til å passere løpere underveis i løpet så seeding vil uansett ikke ha stor innvirkning på resultatet. Respekter dette og still opp på anvist startplass.
lysebotn%20opp%20kart