Årets Blinkfestival starter på Ålgård!

Årets Blinkfestival starter på Ålgård!

Årets Blinkfestival starter på Ålgård!

04.02.2016

Under tirsdagens presstreff ble det klart at årets festival innledes med et 60km langt rulleskirenn med start på Ålgård!

Gjesdal kommune og sentrale bedrifter i området har lagt til rette for at de skal få starten av den 11.utgaven av Blink, som for første gang i historien arrangerer langløp som utvider festivalen til 4 dager (onsdag til lørdag). Med langløpet som sammen med allianslopppet er en del av en rulleskicup håper vi å samle de beste langløpslagene til å konkurrere mot de største skistjernene.

Langløpet vil bli på 60km, og det vil i tillegg til eliten være muligheter for mosjonister å prøve seg i samme trassè, samtidig som det vil arrangeres et kortere renn på 17km. Begge løypene vil starte på Ålgård og ende opp med målgang i Sandnes, hvor mesteparten av langløypa har gått igjennom Gjesdal kommune. Løypekart/profil vil komme på hjemmesiden så snart den er ferdig laget.
 

Lokal langløpstjerne kan vinne


En av stjernene som skinner klarest for tiden i langløpsirkuset er Stian Hoelgaard (24). Han leder ungdomstrøya klart i Ski-classics, og ble i helgen nummer 3 i det prestisjetunge Marcialonga. Stian er født og oppvokst i startbyen til årets Blink, og lover til den lokale avisa Gjesdalbuen at skistjernene skal få hard kamp under langløpet. Han som mange andre er naturligvis giret på å bli tidenes første vinner av Blink-langløpet, og Hoelgaard kommer garantert til å få mye støtte rundt løypa på hjemmebane.

Stian har tidligere konkurrert under Blinkfestivalen (bilde) med varierende hell, men samtlige konkurranser har vært i fristil og kortere distanser. Nå får han endelig et løp under Blinken i klassisk stil med litt lengde på, og der er han blant verdens beste!

Årets Blinkfestival starter på Ålgård!