Blinkfestivalen starter i dag med Lysebotn opp

Blinkfestivalen starter i dag med Lysebotn opp

Blinkfestivalen starter i dag med Lysebotn opp

30.07.2015

I dag starter Blink 2015 med motbakkerennet Lysebotn opp der utøverne skal slynge seg opp serpentinsvingene inderst i Lysefjorden fra botn og opp til Ørneredet hvor mål er!

Lysebotn opp begynner å bli et tradisjonsrikt motbakkerenn som arrangeres hvert år i Blink. Og for mange er dette en av årets hardeste og beste treningsøkter iløpet av sommeren. Det er like spennende hvert år på hvem som har gjort sommertreningen bra og viser seg frem i det spektakulære rennet!

Forutenom eliteløpere skal også de unge lovende få prøve seg på deler eller hele bakken, og i et yrene folkeliv er dette et av sommerens eventyr for både utøvere og publikum!

Det kommer til å bli utrolig spennende og jevnt, og spesielt i herreklassen er det umulig å tippe pallen, men skal vi tippe favorittene i henholdsvis kvinne og herreløpet blir det slik:

Kvinnefavoritter: Heidi Weng, Kerrtu Niskanen, Kaisa Mäkäräinen
Outsidere: Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga
Se opp for: Astrid U Jacobsen, Masako Ishida

Herrefavoritter: Maurice Manificat, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Alexander Legkov, 
Outsidere: Martin Fourcade, Simen A Sveen, Bø-brødrene, Jean M Gaillard, Matti Heikkinen​ 
Se opp for: Petter Northug, Calle Halfvarsson, Roland Clara


OBS! På grunn av dårlig nettdekning i Lysebotn vil det bli lite dekking av løpet fra der, men resultater og sammendrag av løpet kommer på hjemmesiden på kvelden! Løpet skal også vises i et sammendrag på NRK under deres sending kl.22.30.

Blinkfestivalen starter i dag med Lysebotn opp