Blinkfestivalens første suksessdag over! - Fourcade og Northug

Blinkfestivalens første suksessdag over! - Fourcade og Northug

Blinkfestivalens første suksessdag over! - Fourcade og Northug

31.07.2015

Første dag av Blinkfestivalen er over, og vi har hatt en fantastisk dag i solskinnet i Sandnes! Det ble fransk jubel hos skiskytterne, og en populær Northug seier rundet av dagen!

På kvinnenes fellestart i skiskyting utskilte det seg raskt 3 stykker som kjempet om seieren. Fanny W Horn, Ekaterina Yurlova og stortalentet Justine Braisaz fra Frankrike. På siste stående kom de helt likt inn, men rutine var ikke nok for hverken Horn eller Yurlova da ungjenta Braisaz skøt 5 rett ned og fikk gå inn til seier på første forsøk i Sandnes. 19åringen kommer vi garantert til å høre mer av til vinteren, og en skal ikke se vekk ifra at en ny skiskytterstjerne er kommet til!

På herrenes Fellestart i skiskyting så det lenge ut til å bli en brødreduell når Tarjei og Johannes lenge preget løpet. Det ble desverre for mange bom på de to stryningene, og da kom ikke uventet Martin Fourcade og stjal showet med 19treff og kunne ta high fives ned hele oppløpet. Etter løpet tok han mikrofonen og drog ut noen norske fraser som han nok har lært seg etter å ha flyttet til Oslo!
Når det var duket for avslutningsøvelsen for langrennsgutta med 15km var alles øyner rettet mot den største stjerna Petter Northug. Han var tidlig aktiv i feltet, men dalte etterhvert lenger bak som han har for vane og gjøre i fellestarter. Unge Taugbøl og Nyeng prøvde hvert sitt bruddforsøk underveis, men feltet ble samlet til massespurt.

En spurt Øystein Pettersen ikke fikk være med på etter brukket stav. Det skulle vise seg til å være rått parti når pølsa var borte, og Northug gjorde som han for vane om vinteren og knuste konkurrentene på oppløpet! En veldig populær seier var det i Sandnes, og Northug brukte seiersintervjuet til å skryte av publikum og fortelle at taktikken ble lagt på sykkeltur tidligere samme dag med Alexander Kristoff.

På kvelden bød Bjørn Eidsvåg på fine toner og musikk fra scenen og holdt konsert i et fullstappet Vågen badet i kveldsol. En perfekt slutt på en flott Blinkdag, og vi gleder oss allerede til morgendagen! 

Fullstendige resultater her!
 

Blinkfestivalens første suksessdag over! - Fourcade og Northug