Blinkfestivalens siste dag - Tarjei Bø fikset biffen

Blinkfestivalens siste dag - Tarjei Bø fikset biffen

Blinkfestivalens siste dag - Tarjei Bø fikset biffen

01.08.2015

Rosanna Crawford var overraskende vinner i kvinneklassen, mens Tarjei Bø tok en meget imponerende og populær seier hos herrene!

Dagen startet meget fint værmessig når de yngste skulle ut å gå sine finaler. Skiskytterne åpnet siste dag av festivalen med sine finaler før langrenn hadde semi og finaler for alle klasser. To heldige i 19-20års klassen fikk også starta senere i seniorklassen etter gode prestasjoner: Nora Lian Aarrestad fra Sandnes og Petter Stakston fra Søre Ål.

Etterhvert skylte regnet ned over byen, og mange flyktet inn under tak, men flere uredde barn trosset været og fikk med seg konsertene av Galen i Halen og Henrik Høven fra scenen før eliten gikk i gang. På ruten gikk derimot tingene sin gang, med Kid-Camp, klatring og flere aktiviteter storkoste barna seg uansett vær. De som ønsket kunne også ta bilde i skiskytternes smøretrailer og “bli en del” av landslaget. Samtidig stilte skilandslaget opp med utøvere som signerte autografer, og Eirik Brandsdal delte ut premier til de aldersbestemte klassene under premieutdelingen.

Når vi kom til eliten stod supersprint for skiskytterne på programmet, der kvart ,semi og finaler skulle kåre den beste skiskytteren. Det samme gjaldt for langrenn der sprint var dagens øvelse.

I skiskytterkonkurransene ble det mange tette dueller, og flere talentfulle utøvere imponerte med god skyting og gav virkelig “eliten” kamp i alle heat. Til finalen for kvinner var flere av forhåndsfavorittene, men det var canadiske Rosanna Crawford som vant etter et imponerende løp. I herrenes finale ble og Tarjei Bø som var best etter en heftig duell med Martin Fourcade etter en meget imponerende sisterunde og spurt!

Blinkfestivalens siste dag - Tarjei Bø fikset biffen