Det råeste startfeltet noensinne

Det råeste startfeltet noensinne

Det råeste startfeltet noensinne

17.07.2015

NRK sin langrennsekspert Torgeir Bjørn smiler og nikker når han får høre hvem som stiller til start i Lysebotn Opp. - Helt rått, sier han.

- Jeg kan ikke komme på noen motbakkerenn på ski som har hatt tilsvarende nivå som det feltet dere varter opp med i årets Lysebotn Opp - selv ikke i avslutningsetappen i monsterbakken i Tour de Ski.
 

Formidabelt 


- Dere har jammen fått besøk av nesten alle de beste motbakkeutøverne i langrennsirkuset, da tenker jeg på våre egne spesialister som Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Chris Jespersen og Simen A. Sveen, fortsetter han. 

Ifølge Bjørn skal man heller aldri avskrive VM-kongen fra Falun, Petter Northug. Selv om motbakkerenn ikke er hans favorittdistanse.

Av utlendinger har vi Roland Clara og Maurice Manificat som var de to beste i Monsterbakken i år. Ellers har vi Alexander Legkov som hadde bestetid i 2012 og kapasitetsløperne Johan Olsson og Matti Heikkinen tilstede i Lysebotn.I tillegg stiller verdens raskeste skiskyttere ledet an av det norske firkløveret Ole Einar Bjørndalen, Emil Svendsen og Bø-brødrene samt tyskerne Arnd Pfeiffer, Daniel Bøhm og sist men ikke minst Martin Fourcade og resten av det franske laget. 

- Det blir ikke bedre enn dette, slår langrennseksperten fast.

 
Hva tenker han om damenes startfelt?
 

En thriller det også


- Damefeltet står ikke noe tilbake for herrefeltet, svarer han kontant. Også dette kommer til å bli en nervepirrende thriller. 

Han viser til at fem av seks beste løperne fra Monsterbakken i Tour de Ski 2014 stiller i årets Lysebotn Opp. Den gang vant Therese Johaug foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Heidi Weng, Ishida og Parmakoski var alle blant de seks beste. I vinter var det Weng som var nærmest Therese.
 

Tidenes motbakkefelt


- I tillegg har dere skiskytteren og motbakkespesialisten Kaisa Makarainen som vant i Lysebotn for to år siden pluss vår egen Tiril Eckhoff på startstreken. Vi skal også se opp for de franske skiskytterjentene som tok med seg to gull fra VM i Kontiolahti. Det at nesten alle de beste klatrerne fra langrennsirkuset og verdens beste skiskyttere stiller gjør dette til tidens motbakkefelt, sier han.

 

Gå ikke glipp av dette!


- Jeg vil anbefale alle som liker å se idrett på dette nivået å ta turen for å oppleve spektakulære dueller i vakre Lysebotn. De som ikke får anledning til å ta turen inn får benke seg foran TV skjermen på torsdag kveld og oppleve dramaet fra TV skjermen! Jeg skal selv få kommentere fra Lysebotn og dette blir sommerens høydepunkt for meg, avslutter en entusiastisk Torgeir Bjørn.

Det råeste startfeltet noensinne

IMG_4397-2