For en avslutning på Blinkfestivalen 2016

For en avslutning på Blinkfestivalen 2016

For en avslutning på Blinkfestivalen 2016

30.07.2016

Lørdagen er tradisjonelt den mest populære dagen, og spenningen var til å føle på da det ble konkurrert i både skiskyting og langrenn!

Grytidlig var de aldersbestemte klassen igjen ute så en hørte stavtakene i hele sandnes sentrum! Nytt av året var at også utvalgte klasser også ble TV-sendt, noe som var en ekstra gulrot for utøverne i de klassene. Resultater fra alle klasser finner en her! Mens de aldersbestemte gikk konkurranser var det både gratis brunsj for byen, konserter for de yngste og barnas by. På barnas by kunne ungene boltre seg på rulleski og med laserskyting, og ikke minst møte sine idoler for autografer og selfier ved smørebussen til skilandslaget.
13900761 10157245217975080 1969294096 n

Senere på dagen var det duket for eliten nok en gang. Supersprint for skiskytterne og Sprint for langrenn stod på programmet. Sprint-prologen til herrene ble veldig tett, men det var Kasper Stadaas som skøytet seg raskest rundt løypa og ble vinner av prologen. Når det derimot var duket for kvartfinaler og semifinaler fortsatte han og imponere, og stilte i finalen som en av favorittene etter sterke prestasjoner! I finalen var det duket for dueller mot blant annet Golberg og Brandsdal. I finalen til kvinnene var det tyske Denise Herrmann, Maiken C Falla og Katja Visnar som var de største navnene på forhånd før start. På guttene imponerte Stadaas stort og holdt på å vinne hele blink-sprinten, men franske Richard Jouve snek seg så vidt forbi og vant herresprinten! På jentenes sprint ble det favorittseier for Maiken Caspersen Falla! Se alle resultater her!
l%c3%b8rdag ass%c3%a5

Under skiskytternes konkurranse ble deg også jevne og tette dueller og utover heatene var det flere av de største profilene og talentene som tok seg til finalen. I kvinnenes finale var det duket for dueller mellom VM-dronning Dorin Habert, Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og talentene Ingrid Landmark Tandrevold og unge Justine Braisaz fra Frankrike (fjorårsvinner).
l%c3%b8rdag (1)
 
På guttenes konkurranse var det duket for dueller mellom alle verdensstjernene, og i finalen kom blant annet Birkeland, Simon Fourcade, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen. Finalen ble tett og spennende, og til slutt var det talentet som takket nei til rekruttlandslaget fordi han følte han ikke fortjente det som avgjorde med stil! Vetle Sjåstad Christiansen fra Team Mesterbakeren var best og det kan virke som han er i god rute for sesongen!
l%c3%b8rdag ass%c3%a52Nå venter Morten Abel i Vågen! Håper alle har hatt en fantastisk Blink-dag, og får en flott afterski i Vågen! 

For en avslutning på Blinkfestivalen 2016