Heidi Weng og Matti Heikkinen gikk raskest opp Lysebotn 2015

Heidi Weng og Matti Heikkinen gikk raskest opp Lysebotn 2015

Heidi Weng og Matti Heikkinen gikk raskest opp Lysebotn 2015

30.07.2015

Heidi avgjorde tidlig og nærmest knuste konkurrentene, mens Heikkinen fikk kamp til døra av den russiske bjørnen Legkov!

Sola tittet frem og det var strålende vær når de yngste gikk sine løp i Lysebotn tidlig på dagen. Rekordmange unge utøvere deltok, og det florerte med barn og talenter fra de helt yngste og opp i junioralder. Noen gikk 1km, andre 2km og noen gikk hele bakken under konkurransen.

Når eliten kom inn med båter fra fjorden stod de fleste klar sammen med publikum for å heie frem sine helter opp serpentinsvingene. I dameklassen var det knyttet stor spenning til om noen klarte å utfordre Heidi Weng som var den store favoritten, og det skulle det fort vise seg at ikke var mulig. Heidi gikk tidlig i tet, og kun Kaisa Mäkäräinen turde å følge det store tempoet fra start. Det skulle derimot ikke gå langt opp i bakken før Weng ristet av seg den finske skiskytterstjernen og kom alene til mål hele 40sekund foran. Heidi Weng kunne fortelle om en litt mer kontrollert åpning i år som gjorde at hun ungikk å møte veggen som hun gjorde da Johaug drog opp farten i fjor!

Et lite stykke lenger bak kom de 3 nye finner i Mononen, Niskanen og Saarinen, før vår egen Ingvild Flugstad Østberg kom inn på 6.plass fulgt av fjorårets komet Ragnhild Haga. Selv om det ble norsk og finsk dominans ble en av de store overraskelsene den unge franske skiskytteren Justine Braisaz som kom inn på en 8.plass. Hun er kun 19år, og kan bli en stor stjerne i skiskyttersirkuset de neste årene!

Så var det herrenes tur, og her var det mye mer åpent om hvem som hadde sommerformen inne, og hvem som kom til å treffe på åpningsfarten. Det var også knyttet stor spenning til hvilken form Petter Northug var i, og det ble tidlig klart at dette ikke var hans dag, og sannsynligvis gav han opp ganske tidlig og ruslet seg inn til en 72.plass. 

Fremme i teten ble det satt hardt kjør, og en trio rev seg tidlig løs fra resten bestående av Matti Heikkinen (Fin), Alexandr Legkov (RUS) og Maurice Manificat (FRA). Like bak de jaget Martin Johnsrud Sundby, men han maktet aldri helt å ta de igjen. Legkov og Heikkinen kjørte etterhvert også av Manificat, og de fleste hadde nok trodd at Legkov skulle sette inn kjemperykket, men istedet var det finnen som la inn turboen og seilte ifra på slutten. Til slutt i mål var Heikkinen 18sekunder foran Legkov, og satte også ny løyperekord på vanvittige 27.52,5 ! Manificat gikk inn til 3.plassen, før skiskytter Tarjei Bø fullførte et meget solid løp og ble beste norske på 4.plass tett fulgt av Sjur Røthe og Sundby. 

Heidi Weng og Matti Heikkinen gikk raskest opp Lysebotn 2015

weng