Historiens sterkeste startfelt? - Langrenn

Historiens sterkeste startfelt? - Langrenn

Historiens sterkeste startfelt? - Langrenn

17.06.2016

Blinkfestivalen 2016 gir mestermøter på løpende bånd, og årets startfelt er nok et av de sterkeste vi har hatt.

Årets festival går over 4 dager for langrennsløperne, og med konkurranser i alt fra langløp til sprint åpner festivalen for langrennsløpere fra hele verden og fra alle disipliner! Årets startfelt er nok det sterkeste som har vært under Blinken noen gang, og det kommer til å bli tette dueller i samtlige konkurranser. 

Norges kvinner

Av de norske langrennsløperne stiller flere av verdens beste skiløpere. Fjorårets komet Ingvild Flugstad Østberg sammen med Heidi Weng kommer nok til å prege resultatlistene under årets festival. Sammen med de kommer også Ragnhild Haga, Maiken C Falla, Astrid U Jacobsen fra landslaget.

To stykker som er veldig revansjelystne er Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem, der sistnevnte nylig ble vraket fra landslaget og vurderte å legge opp. Vi er veldig glad for at disse to jentene fortsetter å kjempe, og jentene på landslaget skal gå fort for å klare å holde disse to bak seg i kampen om deltakelse i verdenscupen til vinteren!

Norges herrer

For noen år siden lå Norges herrelangrenn nede med brukket rygg, og kun Petter Northug presterte. De siste sesongene har Norge dominert totalt i verdenscupen, og samtlige som har vært med å prege resultatlistene i vinter kommer til Blinken!

Verdens beste skiløper de siste sesongene Martin Johnsrud Sundby kommer og skal prøve seg både mot langløps spesialistene under Blink Classics, samt prøve å sette løyperekord opp Lysebotn! En av de hardeste konkurrentene på langløpet blir definitivt Petter Northug som stiller sammen med brødrene sine Tomas og Even.

Ellers stiller alle norges beste langrennsløpere som: Cris Jespersen, Simen Sveen, Sjur Røthe, Pål Golberg, Anders Gløersen, Hans Krister Holund, Niklas Dyrhaug, Ola Vigen Hattestad, Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli.

I tillegg til allroundstjernene stiller også verdens beste langløpere med John Kristian Dahl og Johan Kjølstad i spissen. Flere langløpslag tar turen til tidenes første Blink Classics, og den lokale stjerna Stian Hoelgaard blir en av de mest spennende løperne å følge under langløpet på hjemmebane.

En som definitivt også vil følges av publikum er Øystein "Pølsa" Pettersen som er døpt av lokalbefolkning til "Kongen av Sandnes" etter sine herjinger i tidligere festivaler. Øystein stiller på samtlige øvelser, og er blant favorittene både under løpene i Sandnes og under langløpet!


Aldri sterkere utlendinger

Aldri tidligere har de norske fått hardere konkurranse fra utlendingene, og de skal gå fort for å holde dem bak seg!

På kvinnenes startfelt finner vi blant annet to av de største utfordrerne til Johaug om vinteren, nemlig Charlotte Kalla og Kerrtu Niskanen! I tillegg til de to raske kvinnende stiller Russland, Tyskland (med stortalentet Victoria Carl), og Italia med fulle landslag! Laurien Van der Graaf fra Sveits og Yuki Kobayashi fra Japan fullfører mangfoldet av løpere fra hele verden!

Til Blinkfestivalen 2016 kommer også langløpsdronninga Britta Johansson Nordgren som har vært en av de beste i langløps sirkuset de siste årene. Hun vil også f��� hard konkurranse fra en av våre beste på langløp Astrid Øyre Slind. 

De norske herrene vil også få sterk konkurranse fra flere nasjoner. For Sveits stiller en av verdens beste skiløpere Dario Cologna som har vunnet verdenscupen sammenlagt hele 3 ganger! Vinner av sprintcupen i fjor Federico Pellegrino stiller også til start under årets festival, og sammen med seg har han et helt Italiensk lag.

Sveits, Tyskland, Frankrike, Russland, og Sverige med Marcus Hellner i spissen stiller også med hele landslag til Blink 2016. I tillegg kommer Matti Heikkinen fra Finland som var suveren opp Lysebotn i fjor, og som nok ønsker å ta knockout på resten også i år!

Nytt av året er at også det skal gåes langløp, og i tillegg til de norske langløpslagene stiller også Tsjekkia og Sverige med sterke langløpslag, der Lukas Bauer (2 ganger vinner av TourDeSki, samt sammenlagt vinner i verdenscupen) er en av de største navnene.

Rekordstor påmelding

I tillegg til seniorkonkurransene skal talenter fra alle aldre konkurrere under festivalen. Det blir over 250 løpere å se under Blink Classics, 950 løpere under Lysebotn opp, og 800 løpere å se i Sandnes gater! Aldri før har vi hatt så stor påmelding til festivalen, og det er duket for tette dueller på samtlige konkurranser med et nivå som er på høyde med de største konkurransene om vinteren! Dette gleder vi oss til!

Historiens sterkeste startfelt? - Langrenn