Historiens sterkeste startfelt? - Skiskyting

Historiens sterkeste startfelt? - Skiskyting

Historiens sterkeste startfelt? - Skiskyting

17.06.2016

Blinkfestivalen 2016 gir mestermøter på løpende bånd, og årets startfelt er nok et av de sterkeste vi har hatt.

Skiskytterne skal konkurrere i sin idrett både fredag og lørdag under årets festival. I tillegg vil også flere av løperne stille i prestisjedueller mot langrennsløperene i motbakkerennet Lysebotn Opp torsdag 28.juli.

Norges lag herrer


De norske gutta kjenner vi godt etterhvert og samtlige kommer med ambisjoner for Blink-helga:
 
Ole Einar Bjørndalen Kongen av skiskyting. 28 OL/VM gull, 95 verdenscupseire
Emil Hegle Svendsen 16 OL/VM gull, 36 verdenscupseire
Tarjei Bø 9 OL/VM gull, 8 verdenscupseire
Johannes T. Bø 3 VM gull, 11 verdenscupseire

I tillegg kommer Erlend Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik Labeè Lund og samtlige talenter fra utviklingslag!


Norges lag kvinner


De samme ambisjonene deler nok også jentene som alltid ønsker å vise seg frem:
 
Tiril Eckhoff 3 OL/VM gull, 2 verdenscupseire
Marte Olsbu 1 VM gull, 1 verdenscup-podium
Synnøve Solemdal 4 VM gull, 2 verdenscupseire
Fanny Horn Birkeland 1 VM gull, 1 verdenscupseier

I tillegg kommer talentene Kaia W. Nicolaisen, Hilde Fenne, Ingrid L. Tandrevold, og utviklingslaget til forbundet!
 

Sterk konkurranse fra utlandet!

Det blir derimot ingen dans på roser selv om vi stiller med alle våre sterkeste utøvere, for det samme gjør utlendingene!

De sterkeste tyske løperne kommer til Sandnes for å konkurrere, og blant dem finner vi Arnd Peiffer som har flere VM gull og verdenscupseire, og under Oslo-VM i vinter tok han 2 sølv. Den fremadstormene kvinnelige løperen Maren Hammerschmidt kommer også til Sandnes i juli. Maren tok steget opp i toppsjiktet under årets sesong der hun fikk sine første to pallplasser i verdenscupen!

De sterkeste stiller også det franske laget med! På kvinnesiden kommer verdens beste skiskytter Marie Dorin-Habert for å sette de norske på plass. De to siste sesongene har hun tatt 5 verdenscupseire og 5 VM-gull, hvorav 3 av dem kom under vinterens Oslo-VM. Sammen med hele det franske laget kommer også det som kanskje er det største talentet i kvinne-skiskyting. Justine Braisaz fyller 20 like før årets festival, og har alikevel allerede sikret seg to stafett-sølv fra VM. Fjorårets sesong endte med en 21.plass totalt i verdenscupen, og en 4.plass som best. I år kan bli sesongen hun virkelig bryter igjennom, og vi husker fra Blink 2015 da hun overrasket med å slå hele verdenseliten!

På herresiden har Frankrike også vært sterke de siste årene, og Martin Fourcade (ikke bekreftet til festivalen enda) har delvis herjet. Simon Fourcade, Desthieux, Fillon-Maillet og Beatrix skal alle forsøke og farge byen i tricolour under festivalen.

Den italienske stjerna Dorothea Wierer skal forsøke å forsvare seieren i skytekonkurransen under fjorårets Blink, der hun også slo gutta! De svenske jentene stiller også med et lag som endelig begynner å bli veldig slagkraftig. Med seg har de blant annet juniorverdensmesteren Hanne Öberg som kanskje er det største talentet Sverige har hatt på lang tid!

Mange nasjonaliteter blir det også på herrene der USA stiller med bla Leif Nordgren, Belgia med Røsch, og Sverige med et helt landslag! Det blir harde og jevne konkurranser under årets festival!


420 skiskyttere i Sandnes

I aldersbesteme klasser kommer også de største talentene fra hele landet for å konkurrere på sommerføre i Sandnes. Rekordmange er meldt på, og hele 420 skiskyttere stiller til start. Det blir heftige dueller fra første stavtak i Sandnes 29.juli, og det blir tette konkurranser både for aldersbestemte klasser og ikke minst under senior-løpene! Kan Johannes T. Bø og de andre norske holde utlendingene på avstand og igjen sikre hjemmeseier som under fjorårets festival (bilde). Det blir spennende å se!

 

Historiens sterkeste startfelt? - Skiskyting