Petter Northug går alt under Blinkfestivalen 2015!

Petter Northug går alt under Blinkfestivalen 2015!

Petter Northug går alt under Blinkfestivalen 2015!

06.07.2015

Petter Northug kommer på nytt til blinkfestivalen for å bruke rennene som oppladning til sesongen, og han stiller i alle 3 løpene.

Elsket og hatet


I fjor deltok Petter i Lysebotn Opp og på Fellesstarten. Lørdagen brukte han til å skrive autugrafer og la barna ta «selfies» med ham. Petter har sagt selv han liker seg godt i Sandnes på Blinken, og vi er heldig som får med verdens største skistjerne til festivalen. Mange har en mening om langrennsløperen Petter Northug, enten de elsker hans pek og påfunn eller misliker det og mener han ikke utøver fairplay overfor konkurrentene. En ting er ivertfall sikkert er at han lager show både på måten han er på, og måten han går langrennsløp på. Han er den nymoderne løperen som har blitt ekspert på fellestarter og hvordan en skal løse de, og har siden han slo igjennom blitt betegnet som verdens beste skiløper!
 

Svenskedueller under Blink


Noen av de argeste konkurrentene han har konkurrert mot kommer til Blinkfestivalen. Da snakker vi selvsagt om Calle Halfvarson, Johan Olsson og Teodor Peterson. Disse duellene er nok viktig for Petter å vinne, også på sommerstid! Vi kommer til å merke denne rivaliseringen når det drar seg til mot slutten av konkurransene.
Halfvarson har fått kjørt seg i media gang etter gang av Petter som har ment at han er ubrukelig på sisteetappe på stafettene, og at Sverige gjør Norge en tjeneste med å sette han på siste etappe. Petter har også sendt stikk til Peterson, sist under Falun-VM da han poengterte at Teodor enda satt på sykkelen mens Norge gikk fort på ski under lagsprinten Petter vant sammen med Finn Hågen Krogh.  Alle slike uttalelser gjør selvsagt at svenskene elsker å hate Northug, og ikke minst elsker å slå Petter i alle slags skirenn, så de stiller garantert topp motivert til Blinkfestivalen. Det gjør nok også  Johan Olsson som er av de få svenskene som har fått skryt fra Petter. Johann har også gitt mye skryt tilbake igjen etter han ble verdensmester på 15km i falun denne vinteren, og nærmest fridd til Petter for at han skal bli med på langløpsatsingen denne sesongen på hans nye lag Team Santander.
 

Treningskamerater


Petter Northug står som kjent utenfor landslaget. Han kjører sitt eget opplegg med matvaregiganten COOP som hovedsponsor. I fjor ble han en del av landslaget når World cup sesongen startet, og selv om kameratskapet er stort med de andre på laget er det alltid skarp konkurranse når startnummerene kommer på. Petter har også tidligere vært treningskamerat med Alexander Legkov som også skal til Blinkfestivalen for å måle krefter, og er en mann som kan gå vanvittig fort opp Lysebotn om han er i form.
Om Petter skal vinne noe under Blinkfestivalen må han ta ut sitt ytterste, for her får han kamp fra alle hold! Svenskene vil slå han, hans landsmenn vil slå han, og det samme vil italienerne, franskmennene og alle andre!
 

Motbakkekompleks


Petter har lenge vært blant verdens beste i det meste han stiller opp i, men en plass han har hatt en del og hente er i renn i motbakke. Han har ofte slitt opp både monsterbakken i Tour De Ski, men også opp Lysebotn. Spesielt når Petter ikke er i sin beste form kan det gå litt smått oppover, men i fjor beviste han for alle at også han kan klatre høydemetere fort da han knuste sin gamle pers fra Lysebotn. At han kan bli enda bedre i år er fullt mulig, og kanskje med en Petter i toppform kan han hevde seg meget godt opp serpentinsvingene. Om han ikke gjør det kan vi få høre kommentarer som: “Jeg er for feit til å vinne motbakkerenn”. Det han nok da mener er at musklene han bruker til å vinne fellestarter og intervallstarter blir en ulempe når han skal dra de ekstra kiloene oppover, som feks lettvektere som Manificat, Clara og Sundby ikke har det samme problemet med.
 

Rockestjernen Northug


Uansett hvordan resultatene blir under festivalen så er Petter Northug langrennsportens rockestjerne. Fansen henger på slep hvorenn han er, og mediaoppstyret rundt han er det ingen andre som er i nærheten av. Vi er vannvittig glad for han kommer til Lysebotn og Sandnes for å sette sitt preg på festivalen, og vi er sikker på vi får se både konkurransemannen Petter Northug, og showmannen iløpet av de 3 dagene festivalen varer!
 

Petter Northug går alt under Blinkfestivalen 2015!

5203_Coop_Petter__logo_20