Spennende dag på Blinken

Spennende dag på Blinken

Spennende dag på Blinken

29.07.2016

Første dag i Sandnes gav spenning fra start til slutt! Skytedueller og fellestarter stod på programmet!

Det var en flott Blinkdag, med flere store idrettsprestasjoner. I tillegg var det mange barn på kid-camp, autografskriving og annet moro! For konkurransene, kan alle resultater hentes her!

Under skyteduellene sviktet flere av favorittene, og det ble overraskende seire i både herre og kvinneklassene! Svenske Mona Brorson som er et stort talent i nabolandet vårt ble den kjappeste kvinnen i finalen. I superfinalen møtte hun den ukjente, men meget kjappe skytteren Marius Haugom som vant herreklassen. Marius viste seg kjappest igjen, og ble årets duellskytter!
 
jepp (1)

Deretter var det klart for fellestarter både for langrenn og skiskyting. Under kvinnenes fellestart var det ventet at seieren skulle stå mellom favorittene Barbro Kvåle, Maiken C Falla og Ingvil Flugstad Østberg, men Katrine Harsem ville det anderledes. Langrennsjenta som nylig ble vraket fra landslaget var ustoppelig mot slutten og knuste de andre på siste runden! Hun vant foran forhåndsfavoritt Kvåle, og tyske Sandra Ringwald.

jepp (2)

Under skiskytternes konkurranser ble det fransk dominans under kvinneklassen der Anais Chevalier vant foran lagvenninne og VM-dronning Marie Dorin-Habert. Tredjeplassen ble tatt av Dorothea Wierer (med kun 2bom), før det kom ny fransk jente på 4.plass. Marte Olsbu ble beste norske på 5.plass.

Under herrenes konkurranse så det lenge ut til å kunne være god sjanse for norsk seier med både Ole Einar Bjørndalen, Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø som de nærmeste forfølgerne til Simon Desthieux inn til tredje skyting. Inn til siste skyting var Tarjei Bø helt i ryggen på franskmannen som hadde skut feilfritt frem til da. Ut fra siste skyting var Tarjei først ut med Desthieux like bak, men han holdt i fra og tok seieren! Tredjeplass ble Vetle Sjåstad Christiansen.

Så var det klart for formel 1 øvelsen under fredagen i Sandnes. Nemlig fellestarten langrenn menn med bla andre Petter Northug, "Pølsa" Pettersen og sprintcupvinner Federico Pellegrino. Den gikk som vanlig i litt rykk og napp da ulike personer forsøkte seg på bruddforsøk, men det samlet seg som alltid og ble duket for en durabelig sluttspurt. Der var Petter Northug, som i fjor og lekte seg til seier! Mannen er tydeligvis i knallform...!

Dagen ble avsluttet med konsert i vågen av Hanne Boel og gruppen Lava.

En knallbra Blinkdag er over, og vi er klar for en ny dag lørdag!

Foto: Axelar, Rune Helliesen og Ørjan 

Spennende dag på Blinken