Suksessdag i Sandnes

Suksessdag i Sandnes

Suksessdag i Sandnes

28.07.2017

Første dag i Sandnes ble en bra norsk dag med flere store idrettsprestasjoner

Brødreduell i fokus

Under skyteduellene ble det som vanlig usedvanlig spennende. Finalen til jentene endte med en uventet seier for Thekla Brun Lie som kunne heve armene etter imponerende skyting! Hos gutta ble det en kamp mellom brødrene Bøe som begge fylte 5 blinker i rekordfart. Johannes var på håret vassere og slo storebror Tarjei med et knapt sekund! I superfinalen var Johannes best i kamp mot Thekla, og fikk en strålende start på dagen.
svein erik fylkesnes
Foto: Axelar / Svein Erik Fylkesnes

Bjørgen vs Kalla

Etter skyteduellene var det klart for 10km langrenn kvinner. Her var det samlet felt rimelig lenge før Marit Bjørgen tok konkurrentene på senga og kjørte et rykk. Hun fikk kjapt en luke til resten og så lenge ut til å kruse til seier, men Charlotte Kalla ville det anderledes. Svensken som hadde en kanon dag i går i Lysebotn tok opp jakten, og fikk etterhvert kontakt med Marit. Konkurrentene kom samlet inn på siste langside, men Marit i spurt i Sandnes er uslåelig. Dronninga av Sandnes vant nok en fellestart på Blink og viste muskler foran OL-sesongen.
%c3%98rjan dalseth
Foto: Axelar / Ørjan Dalseth

Norske skiskytterprestasjoner

På skiskytterfellestartene ble det gode norske prestasjoner da noe overraskende Thekla Brun Lie tok hjem seieren. Thekla har vært meget lovende som junior tidligere år. Er dette gjennombruddet for den unge jenta? 2 av 2 seire på Blinkfredagen må være noe å slå i bordet med! Marte Olsbu følger opp en god norsk dag med en tredjeplass bak franske Dorin Habert.

På herrenes fellestart ble det helnorsk duell mellom Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen. På siste stå ble det en skikkelig duell mellom de to lagkameratene. Johannes smalt alle rett ned og fikk en ledelse på 6sekund han holdt helt inn til seier, også han 2av2 i dag. Lars Helge Birkeland tapeserte pallen for Norge!
%c3%98rjan dalseth 2rolf gunnar strand
Foto: Axelar / Ørjan Dalseth og Rolf Gunnar Strand

Tett fellestart

Etter det som så ut til å bli en rolig start på fellestarten til herrene, endte opp med en litt kaotisk fellestart med flere smårykk og forsøk. Det var tydelig flere som var ute etter spurtpriser, og dette skapte masse action underveis. Det ble til slutt en gruppe på 19stk som skulle gjøre opp om seieren. De siste rundene ble gått kontrollert, og flere kikket mer på hverandre enn fremover. Posisjonskampen var stor i de avsluttende rundene. På sisterunden ble det satt stor fart Holund som prøvde seg på en langspurt. Han ble derimot tatt litt på senga av Bjørnestad Skar som dro med seg Ustiugov forbi i et rykk. På spurten var russeren derimot helt overlegen og avgjorde med mange meter ned til Bjørnestad Skar som tok andreplassen foran svenske Teodor Peterson.
20472448 775695219301732 70735333 o
Foto: Axelar / Rolf Gunnar Strand 

Suksessdag i Sandnes