Tidenes første Blink Classics

Tidenes første Blink Classics

Tidenes første Blink Classics

26.07.2016

Onsdag 27.juli er det klart for tidenes Blink langløp. Verdens beste skiløpere stiller mot verdens beste langløpslag.

Kl.18:05 braker det hele løs fra Ålgård sentrum der et startfelt som teller rundt 120 mann stikker avgåre på 60km på klassiske rulleski. Ikke lenge etter kl.18.50 går også starten på det 17km lange løpet der vi får en miks av talenter, kjendiser og mosjonister som skal ta seg fra Ålgård til Sandnes.

I 60km løypa skal de først ta en runde via Figgjo rundt med Fjermestad, før de igjen entrer Ålgård til første spurtpris like foran øynene på et entusiastisk publikum! Løypa går så videre gjennom Rettedalen før den går over Vaula Bro og gjennom Gjesdal hvor det er et nytt spurtpunkt ved Gjesdal bygdehus. Deretter svinger utøverne seg ned svingene til Oltedal før de skal prøve seg på lange motbakken gjennom Oltedal bygd og helt opp til Seldal hvor den tredje spurtprisen er 300 meter før toppen. Veien går så videre ned Søredalen før den siste spurtprisen venter på Sviland. Når skiløperne kommer til Vatnekrossen tar de over motorveien og inn på gamle Austråttvei før de entrer Sandnes via Austråttbakken. I Blinkløypa skal en runde forseres før det kan kåres en vinner av tidenes første Blink Classics!

Se løypekart her for 60km, og her for 17km.

Folkefest

Det blir arrangert folkefest i Gjesdal og startbyen Ålgård hvor det blir aktiviteter for barn og unge, konserter, servering og ikke minst muligheten til å følge løpet på storskjerm med proffe speakere! Langs hele løypa håper vi på yrende folkeliv, og paragliding, modellbåter, vannski og revyteater er bare noe av det du kan se langs løypa. Ved mål i Sandnes kan det forventes spennende dueller, og kanskje blir det første langløpet vi arrangerer avgjort i Blink-løypa helt på slutten! Les mer om program her, og publikumsinfo her!

img 5214-2b

Verdenseliten kommer

I herreklassen kommer det til å bli hard kamp om å komme på pallen, og verdens beste langløpere skal få kamp av verdens beste allroundløpere. Petter Northug er blant favorittene om han har en god dag, men han får kamp blant annet av Chris Jespersen, Sjur Røthe,  og ikke minst sveitsiske Dario Cologna om å bli beste allroundløper på langløpet. Der skal de også få hard kamp mot langløpslagene som stiller med løpere som Øystein Pettersen (Team BN Bank), Johan Kjølstad (United Bakeries), John Kristian Dahl (United Bakeries), Anders Aukland (Santander), Andreas Nygaard (Santander), Lukas Bauer (Pioneer Investments - Craft), Fredrik Bystrøm (Lager 157), ungdomsvinner Visma Ski Classics Stian Hoelgaard (Leaseplan) og Visma Ski Classics vinner Petter Eliassen (Leaseplan).

Som dere ser er det vanvittig mange sterke navn som kan blande seg inn i teten, og allroundere som Northug og Cologna skal få det tøft med å henge med gjengen som staker vanvittig mange kilometer iløpet av en sesong! Startlister finner dere her (blir oppdatert fortløpende når de kommer)

I kvinneklassen stiller også verdens beste langløpere, og sannsynligheten er stor for at seieren står mellom Visma Ski Classics vinner Britta Johansson Norgren og vår egen beste langløper i vinter Astrid Øyre Slind!

Lokale Innslag

Ålgårdspublikumet har en ekstra god grunn til å stille opp på langløpet for å heie når deres egen hjembygding Stian Hoelgaard stiller til start som en av outsiderne. Stian som har representert Gjesdal IL går nå for Thomas Alsgaards lag Team Leaseplan, og var i fjor beste utøver under 26 i Visma Ski Classics og går derfor langløpet med rosa trøye som indikerer vinner av ungdomstrøya. Stian kjenner løypa bedre enn noen og kan overraske hele eliten med å vinne på hjemmebane!

hoelgaard

Overraskende innslag

I tillegg til verdens beste skiløpere kommer også den tidligere langrennstjernen Kristin Størmer Steira. Kristin som har lagt opp, men som nok fremdeles trener sine timer har i det siste vært med på både 71 grader nord og mesternes mester, og kommer nok til å bite godt fra seg! En som derimot det stilles større spørsmålstegn med er komiker Nils Ingar Aadne (Nilsi) som stiller til start på den lengste trasseen på lag med blant andre Øystein "Pølsa" Pettersen under Team BN Bank. Nilsi som vi vet er godt trent har nok trent godt frem mot dette løpet, men henger han lenge med blir vi mektig imponert!


Følg løperne Live med GPS-tracking!

Utøverne går i år med GPS-tracking underveis slik at en enkelt kan følge utviklingen i løpet fra din egen telefon/pc.
I tillegg sender NRK løpet direkte fra kl.18.10 til kl.20.45!

 


Tidenes første Blink Classics