Tidenes skiskytterkonkurranse i Sandnes

Tidenes skiskytterkonkurranse i Sandnes

Tidenes skiskytterkonkurranse i Sandnes

10.07.2015

Når Blinkfestivalen 2015 inntar Sandnes er det med det sterkeste skiskytterfeltet noen gang, både på dame og herresiden!


De fire store kommer


Selvfølgelig stiller alle de norske opp under Blinkfestivalen, og fra herrenes skiskytterleir kommer de 4 største stjernene våre Tarjei Bø, Johannes T. Bø, Emil H. Svendsen og Ole Einar Bjørndalen. Til sammen har disse 145 verdenscupseire, 38 VM gull, og 13 OL gull! Medaljegrossistene kommer til Sandnes for å starte en ny sesong med gull i siktet!
 

Internasjonal konkurranse


I tillegg får de topp konkurranse når fjorårets beste skiskytter Martin Fourcade tar med seg resten av det franske landslaget til Sandnes. De sterkeste tyskerne Arnd Pfeiffer og Daniel Bøhm, og de beste fra “over dammen” Lowell Bailey, Tim Burke og Nathan Smith skal også sette farge på arrangementet. Det er ingen tvil om at de norske skal få det tøft med å ta “hjemmeseier” under årets festival!
 

Topp nivå også i kvinneklassen!


Også hos damene vil det bli et av de sterkeste feltene som har vært under Blinken. En av verdens beste skiskyttere Kaisa Mäkäräinen kommer, og blir nok “the one to beat” for de norske og utenlandske. Ellers kommer det franske laget som hadde stor suksess i årets VM. Den nye italienske stjerna Dorothea Wierer skal igjen forsøke seg på å gå til topps i Blinkfestivalen!

Øst Europa er også representert med polske Weronika Nowakowska Ziemniak som tok 2 medaljer fra vinterens VM, og Ekaterina Yurlova som overraskende ble verdensmester på 15km i vinter. Ekaterina er nok ivrig på å bevise at VM-tittelen ikke var noen tilfeldighet!
 

De norske jentene må heve seg


Det er ingen tvil om at de norske jentene får topp internasjonal konkurranse under festivalen, og etter en litt skuffende sesong i vinteren som var, er det nok revansjelystne jenter som stiller til start i Sandnes. Tiril Eckhoff er vår største stjerne, trener hardere enn noen gang for å kunne nå toppen. Det samme gjør de andre norske jentene, og med Steinar Mundal inn som en av trenerne denne sesongen, har hurtighet vært et at fokusområdene. Kanskje kan vi se prov på det allerede under Blinkfestivalen hvor hurtighet er viktig!
 

VM i Oslo


Spesielt både for jentene og guttene denne sesongen er at årets VM går på hjemmebane i Oslo! For mange har dette vært et av de store målene i lang tid nå, og endelig er sesongen her. Ole Einar Bjørndalen ga seg selv 2 år ekstra etter OL i Sochi for å få med seg Oslo-VM, og forhåpentligvis kan han avslutte med stil der (selv om vi håper han ikke gir seg enda!). De norske skiskytterne virker veldig skjerpet for tiden, og i begge leirer satses det skikkelig inn mot mesterskapet i mars 2016. Blinkfestivalen kan gi en indikasjon på hvordan våre utøvere ligger an i forhold til konkurrentene og det blir vanvittig spennende konkurranser i det som blir tidenes skiskytterkonkurranse i Sandnes!

 


Tidenes skiskytterkonkurranse i Sandnes

skiskyting2