Blink Classics

World Classic Tour

Blink Classics for fjerde gang


For fjerde gang skal Blinkfestivalen arrangere langløp. I samarbeid med Alliansloppet og Toppidrettsveka - langløp Hitra er Blink Classics blitt en del av en langløpscup på rulleski kalt "Guide World Classic Tour"

Onsdag 31.juli går startskuddet både for Blinkfestivalen og langløpscupen, og starten vil foregå i sentrum på Ålgård. Noen av verdens best langløpsløpere stiller til start mot noen av verdens beste allroundløpere, og det vil bli spennende å se hvem som er best på å stake seg igjenom den 60km lange løype.

Det vil bli arrangert flere løyper der hovedløypa er 60 km lang. Denne er for eliten og aktive skiløpere. Videre tilbyr vi en 50km løype til aktive mosjonister. Denne følger i store deler samme trase som er beregnet på godt trente turløpere. Til sist har vi to kortere løyper, en på rundt 20 km for ungdomsløpere og mosjonister, og en enkel løype på 14km for de som er mer uerfaren på rulleski. Alle løpene blir fellestart og vil gå i klassisk stil. Det er åpent for både eliteutøveren, supermosjonisten, og hobbymosjonisten å delta, og stiller du på start i den lengste løypa kommer du til å stå ansikt til ansikt med flere av verdens beste skiløpere.

Vi oppfordrer alle som ønsker å delta om å melde seg på uavhengig om du tar det som en konkurranse, som ei treningsøkt eller som en tur! Er 50-60km for langt, så er det lov å prøve seg på den 20km lange løypa i år, for å ha som mål om å gå den lengste løypa i 2020! Sjekk tips for mosjonister her! Sjekk info om klasseindeling her!

 

Tilskuere

Blink Classics løypa strekker seg over 60 km, så vi har samlet opp en liste over anbefalte plasser for tilskuere å stå mens de heier frem sine favoritter. Disse plassene er også gunstige for dem som ønsker å konkurrere om Publimkusprisene! 
Les mer om publikumsprisene her!

Anbefalte steder å stå langs løypa:
 • Startområdet i Ålgård sentrum: Her passerer også løperne flere ganger og det første spurtpunktet er lagt til Ålgård sentrum.
 • Opstad / øvre deler av Figgjo: Her får en anledning til å se løperne passere to ganger.
 • Rettedalen / Krossen i Ålgård sentrum.
 • Ved Vaula bro / Hunnedalsveien. Her kan du se løperne passere for så å kjøre inn og se løperne igjen inne ved Lomeland.
 
 • Langs Limavatnet på vei inn til Gjesdal er det flere fine steder å stå.
 • Ved Bygdahuset på Gjesdal er spurtpunkt nummer to. Her samles mye folk fra Gjesdal grilling og festligheter.
 • Ved Bjelland og i bakken opp til krysset inn til Brekko / Madland.
 • I krysset der Madlandsveien møter Hunnedalsveien ved Lomelandsvika.
 • Ved Toberget friluftsområde langs Hunnedalsveien.
 • Ved Gjestal Spinneri på øvre Oltedal. Her er spurtpunkt nummer tre. Her får en se løperne passere to ganger.
 • Nede i Oltedal og langs Bygdaveien gjennom Oltedal var det et yrende folkeliv i 2018. Her er det god stemning og det er vel verdt å ta turen til Oltedal for å bli med på folkefesten.
 • Langs Seldalsveien i Seldalsbakken er det flere gode plasser å stå langs veien for å løfte løperne frem med heiarop og norske flagg. Et bankers sted å velge for den som vil se stor idrett når verdenseliten forserer den tyngste delen av løypa.
 
 • På toppen av Seldalsbakken kommer løperne inn i Sandnes kommune. Første sted å stå her er krysset mellom Seldalsveien og Søredalen oppe ved Seldal.
 • Løperne har det travelt ned gjennom hele Søredalen mot Sviland. Her er det flere fine plasser helt fra Svihusvatnet via Svihus, Tveit, Åreskjold og Ur-Eikjeland.
 • På Sviland er det godt med folk og liv i krysset der løperne tar av fra Svilandsveien inn på Svilandsholane på vei mot Arboretet og Myklabost.
 • Oppe på Myklabost er det et yrende folkeliv helt fra gårdene på toppen og bort til SkogSprett klatrepark i Melsheia.
 • Sandnes Arena er stedet for den som vil se løperne flere ganger og få med seg hvem som vinner femte og siste spurtpris.
 • Ned fra Sandnes Arena kjører løperne det remmer og tøy kan holde helt til de kommer til Prestegårdsveien som er siste og ofte avgjørende motbakke. Her kan en få med seg selve seiersrykket eller se hvilke taktiske valg løperne i tetgruppa tar før de kommer bort til Austråttbakken og suser ned til Sandnes sentrum.
 • Sist men ikke minst kan du velge å ta turen til selve Blink-arenaen nede i Sandnes sentrum og få med sluttspurten og selve målgangen. Her kommer en tett på løperne og er man heldig kan man få en autograf eller selfie med selveste vinneren av Blink Classics.
Xvwr17l0

Fire løyper - muligheter for alle


Blink Classic er et rulleskirenn i klassisk stil med start på Ålgård og målgang i Sandnes sentrum. I 2019 er det fire ulike løyper. I 60 km er det klasser for elite og aktive i junior og senior. I 50 km er det klasser for junior og seniorløpere, i 20 km er det klasser for ungdom og juniorer samt for mosjonister. Nytt i år er muligheten til å velge bort tidtakining i den 14 km lange løypen for trimmere. Det er en nokså flat løype som går direkte fra Ålgård til Sandnes uten krevende oppover- eller nedoverbakker. Det vil være tidtaking på alle utøvere i samtlige løyper. Yngste tillatte alder i 2019 på kort løype er født 2005 (15 år). Yngste tillatte alder i lang løype er født senest 2003 (17 år). Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 50km og 20km. Kvinneklassene i 60 km skal benytte 3-er hjul. Herreklassen 60 km benytter seg av en kombinasjon av 3'er og 4'er hjul, der 4'er hjul er bakerst.  
Link til løypekart til 20 km og 50 km.

BLINK Classics 60km
60km løypekart 

Regler, info og påmelding


Eneste begrensningen det vil bli satt er en nedre aldersgrense på 15år for å delta. Ellers ber vi de som ønsker å delta selv om å kjenne sitt nivå på hvilken løype en ønsker å delta i. Om du er litt fersk på rulleski, og usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi å prøve seg på den korte løypa i år og heller ta steget opp neste år!
Informasjon angående startområdet finner du her!

Reglene for løpet finner du her, og er i en rød tråd med hva både Guide World Classic Tour har på sine hjemmesider, og Alliansloppet som vi samarbeider med.

Det finnes også regler for service/langing underveis i løpet. Les dem her!

Presisering hjultype Blink Classics

Det skal benyttes treningshjul, tilsvarende type 2-er for 15 km og 20km
Blink Classics 50 km og 60 km får alle utdelt låneski.
50 km benytter seg av 2er hjul. 60 km elite benytter kvinne klassen seg av 3er hjul, og herreklassen seg av 3er hjul fremme og 4er hjul bak.

Transport fra Sandnes til Ålgård renndag

Det blir mulighet for utøvere og støtteapperat å komme seg til Ålgård på renndag. Les mer her!