Lysebotn opp

Lysebotn opp begynner å bli et tradisjonsrikt motbakkerenn som arrangeres hvert år i Blink.

For mange er dette en av årets hardeste og beste test i løpet av sommeren, og det er like spennende hvert år på hvem som har gjort sommertreningen bra og viser seg frem i det spektakulære rennet!

Forutenom eliteløpere og mosjonister skal også de unge lovende få prøve seg på deler eller hele bakken, og i et yrene folkeliv er dette et av sommerens eventyr for både utøvere og publikum!

Info for utøvere

NY ØVELSE – Staking Lysebotn Opp


Stakekonkurransen er et prøveprosjekt for 2019. Denne konkurransen er i første rekke en øvelse for Langløpsspesialister og eliteløpere. Konkurransen blir vist på NRK i samme sending som de tradisjonelle Lysebotn Opp konkurransene. Alle hårnålssvinger etter tunnelen er merket med en oransje strek ved inngang til svingen og en oransje strek ved utgang av svingen. Innenfor disse 2 strekene er det tillatt med retningsforandring av rulleskiene.
 

Hjultyper aldersbestemt Lysebotn Opp


1 km og 2 km går på egne ski. I aldersklassene 12 år og yngre er det fritt hjulvalg (med unntak av konkurransehjul over 80mm). Løpere 13-16 år (og kvinner 17-18 år kort løype) skal bruke svarte gummihjul (Swenor 1-er treningshjul eller tilsvarende, juniorski med svarte gummihjul er tillatt). Det vil være kontroll av ski ved start.

Lang løype får utdelt låneski.

Lang løype mosjonister får utdelt klassisk låneski, 2-er hjul.


Brikker og startnummer:

Alle løpere får utlevert startnummer og tidtakerbrikke ved den enkelte start.
Alle løpere får utdelt lånebrikke sammen med startnummer. Husk å levere inn brikke etter målgang (de skal brukes morgenen etter på Blink). Ikke levert brikke må erstattes med kr 600.


Kvalifisering Lysebotn Opp Senior torsdag 1.august:


Løpere i fellesstart vil bli seedet. Startnr vil angi startposisjon, dvs startnr 1 til 10 står i fremste rekke osv. Seeding er basert på fjorårets resultat i Lysebotn Opp, FIS poeng og skjønn basert på andre løp. For senior er det i år både eliteklasse og mosjonistklasse. Vi anbefaler også samtlige mosjonister om å delta på Blink Classic 31.juli. Det er god plass til å passere løpere underveis i løpet så seeding vil uansett ikke ha stor innvirkning på resultatet. Respekter dette og still opp på anvist startplass.
lysebotn%20opp%20kart